Monday, June 26, 2006

Resebrev 19

Resebrev 19 från Cayenne
Saint Barthelemy den 5 maj 2000

Hej alla vänner

Påsken rann undan fort även om det inte märktes så mycket i Fort de France där vi firade svensk påsk. Mest märkbart var att allt var stängt, och då menas allt. Om man hade tur kunde en taxi hittas och användas. Samtidigt som allt verkar mer civiliserat har är det också dyrare och högre kvalitet på varor i affärerna.
Den 26:e drog vi mot Dominica, Gouadelope och upp till Antigua där vi tog in på English Habor lagom till förberedelserna för the Sailing Week som är en stor tillställning som lockar till sig kungligheter bl a från Norge, till våra norska vänners stora glädje.
Nu är vi på St Barth, i den gamla svenskstaden Gustavia. Här är trevligt, rent av mysigt. Lite av Trosa när vädret är som bäst. Här är de färgade i minoritet för första gången här i karibien, och det märks på ordningen osv. Nästan lika tråkigt som i sverige. Nåväl, här finns Ö Strandgatan och naturligtvis Kungsgatan att promenera på. En systemskylt lär skall finnas någonstans, men det är något alla talar om men ingen sett.
Nu håller vi på och rustar för överfarten som beräknas bli en vecka före planerat beroende på flera orsaker, bl a en förträfflig väderrapport som lovar lämpligt väder den närmaste veckan.
Vi drar alltså på Söndag morgon och då räknar vi med att vara klara med alla förråd fyllda för ca 40 dagar framåt.
Vi hoppas vara på Azzorerna omkring första juni för att stanna där en längre tid och njuta av dessa vackra öar. Det kan vara skönt att ha lite tid på oss innan vi kommer hem till vardagen igen.
Rapportering från överresan kommer om en månad ungefär.
Till dess får vi önska varandra ”god tur” med det vi håller på med.

Med hjärtliga hälsningar Eira, Linnea o Ulf på Cayenne

0 Comments:

Post a Comment

<< Home