Monday, June 26, 2006

Resebrev 1

Resebrev 1 från S/Y Cayenne, 99-06-23.
Bergs slussar - Motala

Det första resebrevet hade vi nog hoppats skulle ha mer positivt innehåll än vad vi lyckas åstadkomma i detta. Efter en vecka finns båten fortfarande i Motala och motorn tillbaka i Linköping. Orsaken är ett mindre motorhaveri som orsakats av - vem vet? Den är nu under den bästa vård och klart på bättringsvägen tack vare Bent Munkholm med företaget BMS motorrenovering. Om allt går vägen skall den monteras in i båten i morgon, pigg och nyter.

I övrigt startade resan ungefär som vi tänkt oss. Vi kom iväg den 16 juni kl 10.00 som planerat sedan lång tid tillbaka. Vi gjorde i ordning det sista i vårt hus tidigt på morgonen, och blev precis klara tills flyttlasset med våra hyresgäster anlände.
Kvällen innan samlades många seglarkompisar, vänner, släkt, grannar och arbetskamrater för en picknickkväll vid Bergs slussar, för att träffas och ha trevligt i denna underbara miljö, samt att se båten som skall vara vårt, hem ett år framöver. Med många lyckönskningar följde roliga och trevliga presenter i form av champagne till nyår, julklappar och midsommarstång och mycket annat. Har man inte internet kan man göra som Rune, sända med en vinflaska med vidhängande pennstump. Snacka om nytta och nöje. Tack alla för en trevlig och minnesrik kväll. Vi sa för oss själva ”med så mycket trevliga bekanta, varför då resa bort”.
Även när vi startade den 16:e fanns många som ville vinka av på riktigt. Linnea, vår yngsta dotter, var med oss till Borensberg. Hon skall arbeta under sommaren och kommer ifatt oss i augusti då vi hoppas vara i Portugal.
Vi fortsatte i det fina vädret mot Borenshult där vi tog en tidig kväll och en lugn förmiddag för att stuva in lite prylar i båten, om det blev chans för segling över Vättern. Redan då hade motorn börjat bete sig konstigt varför vi stannade till vid Motala båtvarv där en trevlig kille vid namn Lasse kom ner och lyssnade och gav några goda råd hur vi kan göra. Han tyckte inte det lät så bra, men vi beslutade att försöka hanka oss vidare till Sjötorp, eller ännu bättre, Göteborg där möjligheten att skaffa reservdelar är bättre. Under motorgång över Vättern försämrades motorn avsevärt varför vi seglade till Kalsborg för natten. Efter en fin segling tillbaka till Motala påbörjades demontering av motorn som forslades till Linköping redan fredag em. I ett trevligt bemötande på gamla anrika Williams båtvarv ingick t o m bogsering till Göta kanals gästhamn i Motala där vi bott sedan dess. Sedan måndag morgon har Ulf ägnat all sin tid till att skruva på motorn. Tiden som vi ligger här har ändå inte varit bortkastad, även om vi missat en del av det vi planerat. Det har faktiskt varit skönt att ligga still och ta igen sig samt skaka ner alla prylar på rätt plats i båten och betittat de 14 000 som kämpat sig runt vättern på cykel. Vi fick även lite extra tid med Linnéa som kom och bodde hos oss över helgen. En kväll blev Ulf hemskjutsad av våra vänner Paula och Tomas som hade med vin och godis som tröst, så alla vänner, vi klarar oss bra.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home